Duurzame medicijn­bezorging

Medicour is opgericht door de tweeling­broers Barthe en Jorrit Diep­straten. Sinds 2000 zijn we onder de naam Whirlwind Internet actief in de internet­branche, waar­onder het uitgeven van web­sites/web­winkels en de ontwikkeling van web­applicaties.

Onder meer met het runnen van eigen web­winkels hebben we ervaring opgedaan met het efficiënt verwerken van bestellingen en het verzenden van post­stukken en pakketten. Deze zendingen worden naar meer dan 100 verschillende landen verzonden, waarbij we het bezorg­proces digitaal volgen.

De ervaring die we daarmee hebben opgedaan, hebben we vanaf 2019 verwerkt in de ontwikkeling van een eigen software­platform voor de bezorging van lokale zendingen.

Actief in de regio noord­oost en zuid­oost Brabant

Dit platform wordt door Medicour gebruikt voor het in opdracht van apotheken bezorgen van medicijn­pakketten bij patiënten in de regio noord­oost en zuid­oost Brabant. Ons werkgebied bestaat onder meer uit de plaatsen Beek en Donk, Berlicum, Boekel, Erp, Gemert, Grave, Haps, Heesch, Heeswijk-Dinther, Langenboom, Mariahout, Middelrode, Mill, Nistelrode, Schaijk, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Volkel, Wanroij en Zeeland. Medicour is gevestigd in Uden, gelegen in de provincie Noord-Brabant. Vanuit deze locatie verzorgen wij de bezorging van medicatie bij patiënten aan huis.

Medicour regelt voor haar opdrachtgevers het totale bezorg­proces; vanaf het moment van het ophalen van de medicijn­pakketten bij de apotheek tot en met de levering van de medicatie aan de voordeur van patiënten.

Efficiënte routes dankzij route-optimalisatie

Voor de bezorging maakt Medicour gebruik van route-optimalisatie. Omdat onze bezorgers hierdoor efficiënte routes rijden, besparen we tijd en kosten én voorkomen we on­nodig gebruik van de openbare weg.

Op kantoor hanteren de planners van Medicour een web­applicatie waarmee de routes worden samengesteld en gepland. Onderweg maken de Medicour-bezorgers op de mobiele telefoon gebruik van een web­app waarmee zij de routes met behulp van navigatie rijden en de stops afmelden.

De dienst­verlening van Medicour is gericht op patiënten die niet zelf naar de apotheek kunnen gaan om hun medicijnen op te halen en op patiënten die vanuit het oog­punt van gemak voor deze dienst­verlening kiezen.

Duurzame apotheek­bezorging

Doordat het volledige bezorg­proces via ons software­platform wordt gepland en gevolgd, zijn we in staat de medicijn­bezorging zo optimaal mogelijk te realiseren.

Hierbij maakt Medicour bovendien gebruik van auto's die volledig op elektri­citeit rijden. Dankzij dit duurzame en stille transport dragen we een steentje bij aan een schone, gezonde en prettige leef­omgeving.

Medicour vindt het belang­rijk om het milieu zo min mogelijk te belasten, vandaar de keuze om de medicijn­bezorging middels elektrische voertuigen te verzorgen. Duurzaam onder­nemen, ook wel maatschap­pelijk ver­antwoord onder­nemen genoemd, met oog voor mens en milieu, staat bij ons hoog in het vaandel.

De plus­punten voor apothekers

Medicijn­bezorging door Medicour biedt u als apotheker veel pluspunten:

  • Persoonlijk contact met de klant, óók aan de deur.
  • 100% regionale dekking.
  • Goedkoper dan een bezorg­dienst met eigen voer­tuigen en personeel; u kunt het volledige bezorg­traject met een gerust hart aan ons uit­besteden.
  • De voortgang van bezorg­routes is live voor apotheken via onze web­applicatie te volgen.
  • Mogelijkheid tot het koppelen van de Medicour-software aan uw apotheek­systeem; voor extra efficiëntie en gebruiks­gemak.
  • Medicour rijdt uit­sluitend met volledig elektrische auto's. Wel zo duurzaam!

Heeft u een vraag over Medicour?

Bekijk dan de veel gestelde vragen of neem vrij­blijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen
  • Efficiënt
  • Betrouwbaar
  • Kostenbesparend
  • Milieuvriendelijk